dilluns, 24 de maig del 2010

Això és tot, amics!

Un cop acabat el curs toca fer una mirada enrera i veure què n’he tret de bo. Alguns dels recursos ja els coneixia, d’altres no, i dels que coneixia d’alguns he après coses noves ja que no en tots els casos els coneixia a fons.

El blog del Blogger ja el coneixia i de fet ja en tinc un de personal, tot i que n’he fet un altre expressament per al curs de Web Social. Ja el tenia bastant dominat però la opció d’inserir nous gadgets no l’havia vista a fons, ja que simplement el feia servir per escriure més que com a pàgina de capçalera o perquè hi entressin visitants. Pot fer-se servir per destacar les últimes notícies a una organització o sobre un tema i que la gent pugui intervenir.

Els RSS, són molt útils per no perdre el temps buscant nova informació a pàgines que són del nostre interès, tant a través d’un blog com d’una aplicació del tipus Feedreader.

Flickr, és una manera ràpida i fàcil de compartir imatges tot i que no en tots els tipus de centres es treballa aquest tipus de document. En tot cas, sí que es pot fer servir per crear bon ambient, penjant fotos d’activitats o dels treballadors, a nivell intern.

Delicious, és una bibliografia amb potes, és a dir, una font inesgotable d’idees de recursos interessants sobre un o diversos temes, i a més compartibles facilíssimament. La seva utilitat està fora de dubtes...

Youtube, el megaportal de videos conegut arreu del món, indicat per compartir sobre l’últim videoclip del teu artista preferit o per un tutorial online de qualsevol aplicació d’interès per a la organització.

Pageflakes, un ‘reunidor’ de recursos i informacions d’interès més usable gairebé a nivell personal que a nivell d’institució ja que cadascú se’l pot personalitzar al seu gust i a més s’hi poden integrar la resta de recursos dels que parlem.

Rollyo: Un buscador a mida, genial! Indicat per acotar les cerques a internet sobre un tema a les webs on sabem que hi trobarem la informació més adequada als nostres interessos. Tot i que això no treu que haguem de seguir estant a l’aguait de noves webs que es puguin inserir ;-)

Librarything: Un catàleg de biblioteca assistit i compartible, fàcil de crear, de mantenir i molt visual. El seu descobriment segurament farà que el fem servir per a la biblioteca corporativa del nostre centre.

Facebook: La mare de totes les xarxes socials actualment. Ben utilitzada pot servir per fidelitzar els clients/usuaris i com a base per a la captació de nous, així com a plataforma de venda/exposició de continguts. El públic potencial és el món…

Resumint: la idea bàsica d’aquests recursos i de la web social en general és compartir i la comunicació entre usuaris i els centres.

I com diria cert personatge: “Això és tot, això és tot, això és tot amics!”


1 comentari:

  1. Albert, veig que t'ho has passat igual de bé que jo fent aquest curs.
    Salutacions i que vagi molt i molt b.

    Marga.

    ResponElimina